fredag 3. august 2012

Hjemmelaget sataysaus (peanøttsaus)



Foto: Mona R Steinsland

Sataysaus er skikkelig snadder tilbehør til kylling i ulike varianter - kyllingspyd, kyllingklubber, kylling-wok, you name it. Det fine er at den kan brukes både kald som dip og varm som saus. Ergo gjør den seg godt på et tapasbord også.

Her har jeg laget en rask og lettvint oppskrift som er unnagjort på få minutter. Bruk en god kokosmelk, ikke de billigste, personlig synes jeg det er store forskjeller på ulike typer kokosmelk. Den økologiske fra Santa Maria er min favoritt, og den er relativt prisgunstig også.

Foto: Mona R Steinsland


Du trenger følgende til fire-seks personer:

1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
Olje til steking
1 boks god kokosmelk
5 ss peanøttsmør
3 ts rød karripasta
2 ss soyasaus
1 ss oystersaus

Løk og hvitløk finhakkes, og stekes i en kasserolle med olje på god varme noen minutter til løken blir blank og fint gylden. Rør av og til, så det ikke svis.

Tilsett kokosmelk, peanøttsmør, rød karripasta, soyasaus og oystersaus. Bland godt sammen, og varm opp til kokepunktet under omrøring.

Og det var det hele...

Vel bekomme!

Foto: Mona R Steinsland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar